Hvorfor velge økologisk te? 🌱

Fra dag én, eller mer presist, fra Núnú teboks dag én, bestemte vi oss for å fokusere på økologisk premium te. Et spørsmål vi har blitt stilt igjen og igjen er; er det viktig å velge økologisk? Et bestemt "ja" er det korte svaret. 

For en lengre versjon, ta en slurk av din økologiske favoritt te og les videre.

Hva betyr økologisk i teverdenen? Økologisk betyr at teen dyrkes uten bruk av kjemikalier, gjødsel, plantevernmidler, soppdrepende midler eller ugressmidler. Selv om de er gode til å øke utbyttet på kort sikt, fører disse stoffene til skadelige effekter for det lokale økosystemet, for mennesker som dyrker te og for deg.

The International Federation of Organic Agricultural Movement (IFOAM) har definert fire prinsipper som økologisk jordbruk er basert på. Så la oss starte med den første - helse. 💛 Helseeffektene ved bruk av syntetiske kjemikalier i maten er godt dokumentert. Dessverre kan deres negative effekter overskygge alle de positive effektene som en slurk av denne fantastiske drikken bringer.

Å velge økologisk handler ikke bare om et sunnere valg, men også om å ta vare på økosystemet. De konvensjonelle dyrkningsmetodene involverer ofte bare pleie av enkeltavlinger. Denne praksisen tømmer jorda for næring og skader det lokale biologiske mangfoldet. 🐝

I tillegg til helse og økologi inkluderer prinsippene for økologisk jordbruk “rettferdighet”. Bøndene sørger for at arbeidet som gjøres er rettferdig for alle involverte - på hvert trinn, på hvert nivå og for alle gruppene 👩‍🌾👨🏿‍🌾👨‍🌾. Så å dyrke te økologisk og opprettholde naturmangfoldet bidrar til å sikre jordens helse og lokalsamfunnets styrke på lang sikt.

🌿 Det siste prinsippet er omsorg. Det er viktig å velge økologisk te hvis du bryr deg om din egen helse, om ditt velvære og om alle de som har vært involvert i å produsere teen.

Så neste gang du tar en slurk te, tenk på avtrykket dette tebladet vil etterlate i fremtiden. 🙏